Vrije tijd zwemmen, vissen, raften, canyoning, via ferrata in Savoie

De aangeboden activiteiten op Camping Lac de Carouge in Savoie ***

Camping Savoie Lac de Carouge is een echte familiecamping, waar voor jong en oud veel te doen is. Het kampeerterrein maakt deel uit van het recreatiegebied van Saint Pierre d'Albigny in de Savoie en ligt tussen Chambéry en Albertville. Het terrein grenst direct aan het meer van Carouge en de bergachtige omgeving van de Franse alpen (de camping ligt aan de voet van de Arclusaz en het Bauges-massief) biedt veel mogelijkheden voor uitstapjes. De camping organiseert diverse activiteiten voor haar gasten, maar natuurlijk kun je er ook zelf op uit trekken. 

Speeltuin:

Op het eigen terrein vind je een kleine speeltuin met een schommel, glijbaan en wipkippen. Daarnaast is er een sportveld met een volleybalnet, basketbalring en voetbalkooien. In de omgeving van de camping kun je echter nog veel meer doen.

Het meer van Carouge:

De camping grenst direct aan het meer van Carouge, een klein en relatief onbekend meer in de Savoie. Hier word je niet overspoeld door toeristen, maar vertoef je tussen de inwoners van de streek. Aan de oever van het meer vind je diverse stranden. Het kristalheldere water (blauwe vlag in 2018) heeft een aangename temperatuur van 16 ° tot 20 ° C. Het strand bij de camping is in de zomer bewaakt en loopt zeer vlak af, wat ideaal is voor kinderen. 
In het meer mag natuurlijk gevist worden. De hiervoor benodigde vergunning kun je aanschaffen in het dorp. 
Rondom het meer van Carouge kun je fijn wandelen op de wandelpromenade die helemaal rondom het meer loopt. Bij het meer zijn tevens waterfietsen te huur voor een tochtje op het water.

Gemeentelijke Zwembad:

Campinggasten krijgen gratis toegang tot het gemeentelijke zwembad van Montmélian, op ongeveer 12 km afstand van de camping (10 min). In dit openlucht zwembad heeft het water een heerlijk temperatuur van ongeveer 25 ° C. U vindt er 3 baden, waaronder een olympisch 50 meter-bad en een peuterbad. Er is ook een waterglijbaan en een zonneweide.

Canyoning:

Misschien wel de allerleukste activiteit in het bergachtige gebied van de Savoie is canyoning. Je maakt een tocht door een kloof met water, waarbij je moet klimmen, abseilen, zwemmen, glijden en springen. Van mei tot september organiseert de camping canyoningtochten onder begeleiding van een ervaren instructeur. Deze activiteit duurt meestal een halve dag. 

Klettersteigen:

Bergwandelen en klimmen zijn al lang heel populair in de Alpen. Het klettersteigen, in Frankrijk vaak aangeduid met de italiaanse naam Via Ferrata, dat letterlijk "ijzeren weg" betekent, wordt echter steeds populairder. Bij deze activiteit wandel en klim je via een vooraf uitgezette en beveiligde route. Je zekert jezelf aan de staalkabel, waardoor je bij een eventuele val altijd beveiligd bent. De route omvat diverse hulpmiddelen die het klimmen vergemakkelijken, zoals ijzeren beugels, trappen, pinnen waaraan je je vast kunt houden en loopbruggen. Een uitdagende activiteit die je op de mooiste plekken in de omgeving brengt. In de omgeving van de camping zijn diverse parkoersen te vinden. 

Raften:

Een geliefde activiteit in de Alpen is raften, waarbij je op een vlot de rivier bedwingt. Op ongeveer 45 minuten rijden, vlakbij de plaats Aime, worden rafting tochten georganiseerd op de rivier Isère. Er zijn zowel kortere als langere tochten te boeken. Het parcours is afwisselend en omvat kalme stukken water, waarin je de prachtige omgeving op je kunt laten inwerken, maar ook diverse stroomversnellingen. 

Voor beginners is er een korte route van ongeveer een uur. Dit is een afwisselende route, een perfecte eerste kennismaking met deze activiteit. Deelnemers moeten minimaal 8 jaar oud zijn en goed kunnen zwemmen. Degenen die meer uitdaging zoeken kunnen tijdens een langere route hun hart ophalen. De volledige afdaling van Bourg Saint Maurice naar Aime is ongeveer 16 kilometer. Deze route is iets zwaarder en geschikt voor iedereen ouder dan 12 jaar, natuurlijk eveneens op voorwaarde dat je goed kunt zwemmen. 

Klimparken:

In de omgeving zijn diverse klimparken te vinden. Een activiteit voor de hele familie, waarbij je je op hoog niveau tussen de bomen beweegt op een beveiligd parcours. De diverse parken bieden routes van verschillende niveaus, variërend in hoogte tussen 1 meter en 20 meter boven de grond. Op iedere route blijf je altijd gezekerd aan de reddingslijn. 

Het klimpark van Fort du Tamié bij Albertville bevindt zich op ongeveer 30 minuten rijden. Het park biedt 10 verschillende parcoursen van verschillende moeilijkheidsgraad op een terrein van 8 hectare groot. Voor de allerkleinsten (kinderen vanaf 3 jaar) zijn er speciale routes uitgezet. Voor wie op zoek is naar meer uitdaging is er de 300 meter lange ziplijn, met een hoogteverschil van 70 meter. 

In het Parc du Diable bij Modane, ongeveer een uurtje rijden, zijn er wel 12 verschillende parcoursen uitgezet. De routes variëren van zeer eenvoudige (groene) routes tot een maximale hoogte van 3 meter (die zelfs geschikt zijn voor mensen met hoogtevrees) tot 3 zeer uitdagende (zwarte) routes die een behoorlijke fysieke inspanning vragen. Daarnaast zijn er verschillende ziplines in het park aanwezig. Op de hoogste zipline (150 meter hoog) kun je een snelheid van wel 50 kilometer per uur bereiken!

In Saint-Pierre-d'Allevard, slechts een half uurtje rijden, vind je het klimpark Banzaï Aventure, met 5 verschillende klimparcoursen van verschillende moeilijkheidsgraad. De eenvoudigste route is al geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. 

Tochten per paard:

In de nabije omgeving kun je mooie tochten per paard maken. Of je route nu langs de bergflanken, door de wijngaarden of juist dwars door het bos voert, je bent altijd verzekerd van indrukwekkende vergezichten en een overweldigend landschap. 
De dichtstbijzijnde manege ligt op 6 kilometer afstand, in het dorpje Cruet. Inlichtingen over paardrijtochten (hetzij individueel, hetzij onder begeleiding) zijn te verkrijgen bij de receptie. 

Paragliding:

De prachtige natuur van de Savoie leent zich uitstekend voor paragliding. In de omgeving is het mogelijk om kennis te maken met deze spectaculaire sport. Onder begeleiding van een ervaren instructeur vlieg je zo vrij als een vogel door de lucht. Prijzen voor de tochten zijn afhankelijk van de starthoogte en de duur van de vlucht.