Véloroute V62
Cyclisme en Savoie
Cyclisme en Savoie Col du Galibier

Fietsvakantie in de Savoie

Fietsvakantie in de Savoie, Zuid-Frankrijk

De lente staat weer voor de deur en we mogen gelukkig weer plannen maken voor een welverdiende vakantie. Een reisje richting de zon. Wat beter dit jaar dan de vrije natuur op te zoeken. De gezonde berglucht. Een heerlijk ontspannen kampeerplaats midden in het groen. Een oase in een van de mooiste regio’s van Frankrijk. De Savoie, gelegen midden in de Alpen. Het door ons Nederlanders zo geliefde berggebied.

Een kampeerstek bovendien waaromheen van alles te doen is. Naast de monumentale Alpenreuzen en diepe bergdalen, tref je er prachtige meren, rivieren, bossen en historische stadjes en dorpjes aan. Attracties die allemaal de moeite waard zijn om te bezoeken. Gelegen in een wonderschoon groen natuurgebied, waar het door het hele jaar heen goed toeven is.

Een ideaal gebied bovendien voor allerlei sportieve activiteiten. Voor ieder wat wils werkelijk. Naast zwemmen, vissen, raften, canyoning, kunnen we daarbij natuurlijk tevens denken aan het maken van heerlijke, lange wandeltochten. Maar vooral ook aan onvergetelijke fietstochten door het indrukwekkende heuvellandschap.

Fietsen in de Savoie

Nu kun je natuurlijk denken dat fietsen in de Alpen alleen is weggelegd voor de ware prof. Maar dat is niet waar. De genoemde Franse regio is ideaal voor iedere fietser. Van de ware berggeit tot en met de creatieve liefhebber.

De ware berggeit

Voor de mannen en vrouwen die het hooggebergte aankunnen zijn er in de buurt van de camping prachtige ritten te maken. De grootste uitdaging in de regio is de top bereiken van een aantal bergen die we vooral kennen als aankomstplaatsen van de Tour de France en het Criterium du Dauphiné. Zoals de Col de la Croix de Fer (2067m) of de mogelijk nog bekendere Col du Galibier (2642m).

Toppen die veel ware wielerliefhebbers graag op hun palmares bijschrijven. In het kielzog van hun tourvedettes. Prestaties waarvoor je jezelf beslist een verdiend applaus mag geven. Na gedane arbeid. Uithijgend op de top. Met een hemels uitzicht over de route die je zojuist hebt afgelegd. Als een ware “God in Frankrijk”.

Naast de genoemde top-cols zijn er voor de sportieve fietser in dezelfde regio genoeg alternatieven te vinden. Niet iedereen hoeft namelijk perse naar de allerhoogste bergtoppen om te presteren. In de nabijheid van de kampeerplaats liggen ook twee lagere bergpassen. Cols die nog altijd uitdagend zijn, maar vooral leuk en ontspannend om te beklimmen. Het gaat hier om de Col du Frêne (950m) en de Col de Tamié (907m). Deze laatste met op haar flanken de prachtige Abdij van Notre-Dame de Tamié. Beide routes bieden naar en van de top prachtige vergezichten over het omringende natuurlandschap.

Fietsroutes voor de liefhebber

Al die Alpenreuzen en hoge passen rondom wil niet zeggen dat je altijd opwaarts moet fietsen. Het gebied rondom de camping leent zich ook voor prachtige, minder inspannende fietstochten. Er zijn in de buurt meerdere creatieve tours te maken over heuvelachtig terrein. Over routes die voor iedere fietser goed te doen zijn. In je eentje, met zijn tweeën, in het gezelschap van opa en oma, met vrienden of met je hele gezin.

Heerlijke, gezonde buitenroutes naar de vele attracties in de buurt. Naar de natuurgebieden of de romantische dorpjes en stadjes rondom. Zo kun je, bijvoorbeeld, zonder al teveel omhoog en omlaag te hoeven trappen, gemakkelijk het naburige Chambéry bereiken. Een sfeervol, gezellig stadje met een lange historie, die ons zelfs helemaal terugvoert naar de Romeinse tijd. Een geschiedenis die je meteen terugziet als je Chambéry binnen fietst voor een welverdiende stop. Een kopje koffie of een heerlijke lunch op een van de terrassen.

Leuke, avontuurlijke ontdekkingstochten die je naar de mooiste plekken in de streek voeren en die je voor altijd bijblijven. De ware ontspanning. En daar doen we het toch allemaal voor, niet? We weten dan ook dat menig kampeergast steeds weer bij ons terugkeert door juist deze diversiteit aan activiteiten en attracties in de omgeving.

Ideale basis voor onze fietsende gasten

Onze camping is helemaal ingericht voor de fietsende vakantieganger. Alle gasten krijgen de beschikking over ruime kampeerplaatsen. Dat geldt zowel voor de gasten die bij ons een stacaravan, chalet of bungalowtent huren, als ook voor diegenen die met hun eigen tent of caravan arriveren.

Aan de receptie kunnen we je uitgebreid inlichten over de verschillende fietsroutes in de buurt. De Savoie biedt in dat opzicht voor iedere bezoeker wat wils. Een ideale vakantieplek in het groen. Een perfecte stek om weer in contact te treden met de natuur en tot rust te komen. Een vakantie die door inspanning zorgt voor de hoogste graad van ontspanning. Bienvenue!