Départ de Parapente au Mont Revard

Paragliding

Paragliden op vakantie in de Franse Alpen

Wilt u op uw volgende vakantie de Alpen eens van een écht uniek perspectief zien? Dan is paragliden in de Savoie de ideale activiteit voor u! Of u een fervent adrenalinejunkie bent of juist vooral wilt genieten van de natuurpracht die de hoge Alpentoppen te bieden hebben maakt niet uit, want de verschillende paraglidingscholen in de regio rondom onze camping aan Lac de Carouge verzekeren u van een onvergetelijke ervaring die de twee combineert.

Wat is paragliden?

Paragliding is een recreatieve sport waarbij men met behulp van enkel een parachute of "wing" lange tijd in de lucht kan blijven zweven. Normaal gesproken wordt opgestegen vanaf de zijkant van een berg of steile heuvel, waarna puur op basis van de kracht van de wind en de luchtweerstand van de parachute gevlogen kan worden. Omdat er geen mechanische aandrijving aan te pas komt daalt u tijdens de vlucht geleidelijk af, maar dit proces kan gemakkelijk tot wel twee uur duren. In deze tijd krijgt u, zittend in het harnas onder de parachute, de kans om de regio van bovenaf te verkennen en de ervaring en het landschap volledig in u op te nemen.

Veilig vliegen voor beginners en gevorderden

U kunt bij verschillende scholen in de Savoie terecht om de bergachtige regio vanuit een nieuwe invalshoek te gaan zien. Beginners zullen samen met een instructeur een tandem-vlucht doen, waarbij de piloot achter u zit terwijl en de parachute bestuurt, terwijl u met volle teugen kunt genieten. Hierdoor bent u altijd veilig en is de activiteit ook beschikbaar voor jonge kinderen en mensen die niet goed ter been zijn. Wilt u graag meer leren en uiteindelijk zelf kunnen vliegen? Er zijn ook enkele scholen in de omgeving van de camping die uitgebreidere lessen en stages aanbieden om dit mogelijk te maken. Bij deze scholen kunt u vaak ook terecht om te leren speedriden, wat een combinatie is tussen off-piste skiën en paragliden. Kortom, er is voor ieder wat wils.

Kamperen in de Savoie

Camping du Lac de Carouge is de perfecte uitvalbasis om een dagje te gaan paragliden. Het kampeerterrein ligt op een iddylische locatie in de Franse Alpen aan een rustig bergmeer, te midden van middeleeuwse kastelen, pittoreske dorpjes, oude dennenbossen en hoge bergtoppen. Tijdens uw vlucht heeft u dus genoeg te zien en verkennen. U maakt gemakkelijk een daguitstapje van het paragliden door één van de vele scholen te bezoeken die binnen een uur rijden afstand te vinden zijn. Daarnaast kunt u vanuit uw kampeerplek uiteraard vele andere activiteiten ondernemen, zoals het bezoeken van een klimpark, het maken van wandelingen of de regio verkennen op de mountainbike. Wilt u vooral juist ontspannen en genieten van de Franse cultuur, gastronomie en natuur? Ook daarvoor kunt u terecht in de prachtige Savoie-regio in de Franse Alpen.