Accrobranche dans les Alpes
Activité d'accrobranche en Savoie
Enfant faisant de l'accrobranche

Klimpark

Bomen beklimmen in de Franse Savoie

In de Savoie is er ruime keuze aan enerverende activiteiten voor zowel avonturiers als families. In de regio rondom onze camping in de Franse Alpen vindt u verschillende klimparken waarin u en uw familie of vrienden hun energie kwijt kunnen omringd door prachtige, rustgevende natuur. Zowel ervaren boomklimmers als nieuwsgierige kinderen kunnen terecht bij één van de vele parcours met verschillende moeilijkheidsgraden voor hun dosis adrenaline.

Heeft u zich altijd al een dagje Tarzan willen voelen? Vindt u het heerlijk om lichamelijke inspanning te combineren met een adrenalinekick? Of heeft u simpelweg de behoefte uw vakanties met interessante en uitdagende ervaringen te vullen? Dan is een bezoek aan een van de klimparken tijdens uw volgende vakantie zeer aan te raden! Hier kunt op een extreem veilige manier de opwinding voelen door van boom naar boom te slingeren en van tak naar tak te springen.

Een dag in het klimpark

Bij uw bezoek aan een klimpark wordt u eerst een klimgordel aangemeten die is uitgerust met een katrol en meerdere veiligheidslijnen met karabijnhaken aan het eind, waarmee u altijd aan een reddingslijn verbonden zal blijven. Vervolgens krijgt u een snelle maar volledige veiligheidsinstructie en gaat u door een laag-bij-de-gronds oefenparcours, alvorens de echte banen hoog in de bomen zelf te mogen verkennen. Dit is om beginners te leren hoe ze hun harnas dienen te gebruiken, zodat ze hun eigen veiligheid te kunnen verzekeren. Al het klimmateriaal, de constructies en de bomen worden uiteraard regelmatig gecontroleerd om de constante veiligheid te garanderen.

Wanneer u de training heeft afgerond krijgt u de vrijheid de vele klimroutes in het park zelf te gaan verkennen. U krijgt de keuze tussen verschillende parcours met oplopende moeilijkheidsgraden die u tot variërende hoogtes de bomen in laten klimmen. Sommige routes gaan tot wel 20 meter hoog en bevatten allerlei verschillende obstakels en speeltoestellen die overbrugt dienen te worden. Als onderdeel van de banen vindt u onder andere touwbruggen en -ladders, tokkelbanen, Tarzan schommels en stoffen overspanningen. Daarnaast kunt u rekenen op een aantal hindernissen gebouwd uit boomstronken, houten planken en grote netten van touw die de overbruggingen tussen verschillende woudreuzen extra lastig maken. Haalt u de andere zijde zonder te vallen? Dan wordt u gevuld met een gevoel van opluchting en trots. Haalt u het net niet, dan valt u van de baan en wordt u opgevangen door de reddingslijn, waarna u het parcours gewoon kan voortzetten.

Wanneer u tussen de takken van een prachtig Frans dennenbos een touwladder beklimt en vervolgens hangend aan een tokkelbaan door het bladerdak heen naar de volgende boom roetsjt is het ondenkbaar geen sterke emoties te voelen. Een dag gevuld met het overwinnen van de menselijke instinctieve angsten is gegarandeerd een dag vol adrenaline. En een dag vol adrenaline? Dat is een dag die u nooit zal vergeten en de emotionele herinneringen die u maakt zullen u altijd bij blijven.

Kamperen in de Savoie

Op Camping Lac de Carouge bevindt u zich in het hart van de Franse accrobranche. Rondom Saint Pierre d'Albigny zijn verschillende parcours te vinden waarop fanatieke boomklimmers hun hart kwijt kunnen. Daarnaast zijn klimparken Fort du Tamié in Albertville, Devil's Park in Maurienne en Banzai Aventure in Allevard-Les-Bains ook gemakkelijk te bereiken vanaf het kampeerterrein.

Op onze camping bent u omringd door de idyllische Alpen en heeft u toegang tot alle spanning én ontspanning die uw hart begeert. Naast de vele klimparken heeft u directe toegang tot pure natuur die te voet of op de mountainbike verkend kan worden, of waar u simpelweg van kan genieten vanuit het comfort van uw kampeerstoel. Mooie dorpjes in de omgeving wachten u op en het genot van de heerlijke Franse keuken is altijd in de buurt. Boek nu uw volgende zomervakantie in de Savoie en kom zelf de opwinding van het boom beklimmen ervaren!