Enfants en Canyon dans une rivière
Groupe de canyoning en Savoie
Descente en Rappel d'une cascade en Savoie
Toboggan d'un Canyoning en Savoie
Canyoning dans les Alpes

Canyoning

Sportieve activiteiten in de Franse Alpen tijden uw vakantie in Savoie!

De Canyoning: Een onvergetelijke vakantie in de prachtige Franse Alpen


Kamperen op een camping in de Savoie is een onvergetelijke belevenis. U kunt met een vakantie in dit prachtige gebied alle kanten op. Natuurlijk zijn de Franse Alpen de ideale vakantiebestemming voor liefhebbers van lange wandelingen en bergbeklimmers. Maar kamperen in de Savoie is meer dan dat. Kies voor dit gebied voor een romantisch vakantie met uw partner of juist voor een avontuurlijk tripje met het hele gezin. Vooral oudere kinderen zullen zich kostelijk vermaken met de activiteiten in dit prachtige landschap. Gaat u op reis met jongere kinderen? Dan kunt u het beste kiezen voor een camping met uitgebreid animatieprogramma. Hierdoor kunt u zelf ook lekker vakantie vieren en is er voor uw kinderen genoeg te doen!

Tem bergen en rivieren


De meeste bezoekers kiezen voor een vakantie in het prachtige departement voor de activiteiten. Bent u een echte adrenaline junkie? Dan zult u zich hier niet vervelen! Er zijn namelijk genoeg spannende activiteiten in de buurt. Dit maakt het gebied uitermate geschikt voor een vakantie met oudere kinderen. Zij zullen vast in zijn voor een van de vele spannende activiteiten.

Een aanrader voor het hele gezin is raften. Met deze activiteit temmen jullie onder begeleiding van een gids de wilde bergrivieren. De boot heeft een opblaasbare rand, waardoor kleine watervallen en rotsen geen probleem zijn. Vanaf het water heeft u prachtig uitzicht op de bergen en ontdekt u het gebied vanuit een nieuw perspectief.

Canyoning is een andere leuke activiteit. Hierbij gaat u op pad door canyons en gebruikt u verschillende technieken om vooruit de komen. Op sommige stukken kunt u hiken, maar verderop moet er geklommen, gesprongen, gezwommen of abgeseild worden. Een spannende en onvergetelijke tocht, die u het beste onder begeleiding van een gids kunt maken. Wilt u tijdens uw vakantie echt op avontuur? Dan kunt u er ook een meerdaagse tour van maken. Beklim bergen en slaap ’s avonds onder een zeiltje in de natuur. Het leuke aan een tocht met gids, is dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de route en verdwalen in de bergen. Daarnaast kan de gids u helpen met de verschillende technieken en indien nodig aanwijzingen geven. Gaat u op pad met (oudere) kinderen? Dan is het ook prettig om te weten dat er extra begeleiding aanwezig is. Het maken van een lange tocht door de Franse Alpen is een onvergetelijke ervaring. Aan het einde van zo’n fantastische tocht, voelt kamperen op een camping met voorzieningen als een warm bad. Combineer daarom bergbeklimmen altijd met een verblijf op een camping in de buurt!

De laatste bijzondere activiteit in het gebied is klettersteigen. Hierbij volgt u een weg langs de bergwand via trappen, beugels, pinnen en touwbruggen. Langs de route zit een staalkabel, waar u aan gezekerd bent. Door de ijzeren hulpmiddelen is deze activiteit goed te doen voor mensen met minder ervaring met bergbeklimmen. Zo kunt u toch op prachtige plekken komen en de bergen ervaren als een echte bergbeklimmer!

De ideale bestemming voor sportieve vakantiegangers


Het departement is ’s winters erg populair onder wintersporters. Het zijn vooral de Fransen die in dit prachtige gebied komen skiën. Liefhebbers kunnen hier in de winter genieten van prachtige afdalingen en heerlijk eten. Waar het in skigebieden in Oostenrijk vooral draait om Schnitzel en bier, kunt u in de Franse alpen genieten van de verfijnde Franse keuken. Dit geeft een skivakantie een totaal andere dimensie.

Buiten het skiseizoen is het departement vooral populair bij actieve vakantiegangers en liefhebbers van mooie natuur. Zo zijn er fanatieke fietsers, die zware beklimmingen maken op de hoge bergen. Wilt u graag in het gebied fietsen, maar heeft u iets minder ervaring? Dan kunt u dit doen in het dal rondom de bergen. Tijdens de fietstochten heeft u prachtig uitzicht op de omringende bergen en u kunt onderweg even afkoelen in een beek of meertje.