Camping du Lac de Carouge - Vue sur Albertville

Albertville

Albertville, stad van sport en geschiedenis in de Savoie.

Albertville, sous prefectuur van Savoie ligt op 23 km van de camping. De huidige stad is de erfenis van vele eeuwen geschiedenis. De stad heeft zich in etappes ontwikkeld, volgens de geschiedenis van Frankrijk en die van Savoye.

Albertville oorspronkelijk, heeft zijn oorsprong in Conflans, de citadel. De strategische ligging van dit fort, op het kruispunt van de verschillende valleien van de Alpen, ontmoeten elkaar hier. Hierdoor kon hij snel een sleutelrol verwerven in het defensieve en economische veld van de vroege middeleeuwen. De stad Conflans was gastheer voor een groot aantal jarenmarkten en beurzen die bijna 1 500 gasten kunnen samenbrengen.

De passage van de Romeinse weg die Milaan met Lyon en Wenen verbindt, begunstigde de uitwisselingen tussen de producten van de vlakte en die van de berg.

De stad is gehecht aan Frankrijk en daarom aan Savoye in 1860.

Een continue ontwikkeling in de tijd van deze stad van de Alpen.

De ontwikkeling van industrie en toerisme, in de eerste plaats wintersporten, zal de bestemming van de stad veranderen. Deze ontwikkeling zal ertoe leiden dat Albertville in 1992 de XVI Olympische Winterspelen kandidaat voor de organisatie wordt en deze organisatie heeft verkregen.

Hiermee kan de stad zich verder ontwikkelen met de oprichting van de Place de l'Europe en het culturele complex DÔME.

Aan de rand van de stad worden grote Olympische infrastructuren zoals de Halle en het Olympisch Park gebouwd.

Albertville is een mooi stadje omgeven door bergen. Het uitzicht in de zomer als in de winter is prachtig.