Camping près de Chambéry - La fontaine aux éléphants
Camping Chambéry - Vue sur Chambéry
Camping en Savoie - le lac de St André
Camping Chambéry - Fête Folklorique
Musée de Chambéry
Jardin à Chambéry
Place St Léger - Chambéry
Terrasse soirée Savoie
Chambéry La Rotonde
Chambéry - Rue des Arcades
Place du Palais de justice à Chambéry

Chambery

De stad Chambéry, hoofdstad van Savoie.

Onze camping in Savoie ligt op slechts 23 km afstand.

Chambéry, gelegen in het departement Savoie, ten oosten van de regio Rhône-Alpes, is de prefectuur van Savoye.

Voormalige hoofdstad van de hertogen van Savoie sinds het begin van de veertiende eeuw, alvorens in 1860 aan Frankrijk te worden gehecht. Daarna verlaat het zijn plaats als de hoofdstad van het koninkrijk Savoye in Turijn in 1562. Gelegen in het hart van de Noordelijke Alpen, de stad wordt omringd door de massieven van Bauges en Chartreuse. De opeenvolging van revolutionaire gebeurtenissen zal de stad in 1860 in Frankrijk vestigen.

Een erg leuke stad om te bezoeken.

Ontdek deze prachtige stad met een geschiedenis die de toekomst van Frankrijk heeft beïnvloed.

Enkele mooie monumenten zijn te ontdekken op Chambéry zoals natuurlijk de olifantenfontein, (ook wel de "4 sans-cul"), de SNCF-rotonde voor de liefhebbers van de prachtige machines, de Eureka-galerij voor de liefhebbers van wetenschappen en technieken.

Voor liefhebbers van geschiedenis, zal het kasteel of de kathedraal St Francois de Sales hun nieuwsgierigheid bevredigen. Als ze nog steeds meer cultuur nodig hebben, kunnen we u alleen adviseren om naar de rand van Lac du Bourget, Abbey Hautecombe te gaan. Een magische plek met een prachtig uitzicht op het meer van Bourget en Aix Les Bains.

Na deze wandeling kunt u profiteren van dit prachtige centrum dat bijna volledig autovrij is met zijn winkels en zijn koffie. Net als op de Place Saint Léger met zijn terrassen met koffie, of zijn zalen vol met verschillende regionale producten en gevarieerd.