Annecy

Annecy, het "Venetië van de Alpen", 45 minuten langs de Bauges of de snelweg.

Dicht bij het water dat een van de natuurlijke hulpbronnen, is Annecy gevormd door het en de architectuur getuigt. De oude stad bezaaid met traboules, een soort van geheime doorgangen, verstrengeling van huizen zijn kenmerkend. De middeleeuwse aderen (deur Sainte Claire Ferriere kust) die de oude stad flankeren van de rest van het grootstedelijk gebied zijn vandaag nog steeds aanwezig.

We waarderen deze oude en moderne stad tegelijkertijd. Wandering de oevers van het meer van Annecy, loungen op de grasvelden of het huren van een boot of een waterfiets op het meer te varen. Natuurlijk, andere plaatsen om te bezoeken in het gebied, met name de Gorges du Fier die we in het bijzonder leuk vinden.

Het kasteel van de graaf van Savoye, waarvan de bouw werd voltooid in 1107 op de hoogten van Annecy. Het wordt de hoofdstad van het graafschap Genève in de 14e eeuw, en wordt vervolgens aan de graaf van Savoye gegeven. De stad werd uiteindelijk Frans in 1860.

Het meer van Annecy, een van de mooiste bergmeren in de Alpen.

Gelegen op minder dan 40 minuten van de camping, op 477 m boven de zeespiegel, is het meer omgeven door bergen rond als Bauges (beste route naar Annecy, bereiken we het meer in de hoogte, en biedt een uitzicht op de buitengewone deze plaats) of de Grand Bornand, ontdek dit juweeltje dat is het meer van Annecy, met haar turquoise blauwe water. Met 32 ​​kilometer kustlijn kunt u in de zomer genieten van water van bijna 24 ° C.

Voor sport, zult u in staat om het meer tour met de fiets, skates of te voet door het bijbehorende fietspad.