Alpen en Savoie

Kamperen in de buurt van de wijngaarden van Savoie
Miolans-kasteel dichtbij de camping Lac de Carouge -St Pierre d'Albigny
Camping in de Savoie - De trein met de zee van ijs Chamonix
Abdij van Hautecombe
Camping Savoie - Tarrine bij de dam Roselend
Kamperen bij de ingang van Bauges - lac de la Thuile
Kamperen in de Alpen - St André meer
Camping in de Savoie - Annecy, de oude gevangenis
Kamperen in Savoie - De olifantenfontein in Chambéry
Camping Lac du Bourget - De abdij Hautecombe
Camping in de Savoie - Le Lac de Carouge - Cascade circus St Même
Camping in Savoie - Uitzicht op Chambéry
Mountain Camping - De reflectie op het meer
Kamperen in Savoye - De Chignin-torens
Camping Lac du Bourget - Abdij van Hautecombe aan het meer
Camping Savoie Lac de Carouge - Vuurwerk aan het meer van Annecy
Camping in de buurt van Annecy - Het Venetië van de Alpen

Toerisme - Een camping ideaal gelegen om de Savoie en de Alpen te bezoeken.

Camping savoie Lac de Carouge: de perfecte uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie

Wil je genieten van een heerlijke vakantie in één van de mooiste regio’s in Frankrijk? Dan ben je bij camping savoie Lac de Carouge helemaal aan het juiste adres! Vanaf Lac de Carouge kun je direct de nabije omgeving ontdekken: de Savoie en de Franse Alpen. Onze camping is gelegen in het dorp Saint Pierre d’Albigny, aan de voet van de ‘Dent de l’Arclusaz’ en bij de ingang van het Bauges Park in de Alpen (op 310 meter hoogte). Saint Pierre d’Albigny ligt tussen de bekende steden Chambéry en Albertville in en beide steden zijn op circa 23 kilometer afstand gesitueerd.


Een optimale combinatie van cultuur en natuur

Met een verblijf op camping Lac de Carouge zit je helemaal goed, want op slechts een steenworp afstand vindt je werkelijk de meest prachtige landschappen van heel Frankrijk. In de Franse Alpen en de Savoie kan je onder meer genieten van de omgeving rond Bauges, Belledonne, Chartreuse en Maurienne. Daarnaast kun je een bezoekje brengen aan schitterende steden zoals Albertville, Annecy en Chambéry. Verder zijn er in de directe omgeving van onze camping allerlei prachtige meren. Een hele mooie mix dus van stad en land en van cultuur en natuur. Blijf je toch liever een dagje op de camping? Ook dat is geen enkel probleem, want hier vind je ons eigen meer: het meer van Carouge.

Geniet van de lokale heerlijkheden

In de regio Savoie en dan met name de Combe de Savoie, kun je uitzonderlijk goed terecht als je houdt van lekker eten en volop genieten. In de regio vind je diverse bedrijven waar ze de lekkerste kazen maken, zoals bijvoorbeeld Bauges, Beaufort en Tomme de Savoie. Als je meer van worst en vleeswaren houdt, zijn er onder andere de salami en diots van de Savoie.

Het is dan ook niet voor niets dat de regio Combe de Savoie ook wel bekend staat als ‘Wijngaarden en ontdekkingen’. Zowel de landschappen als de wijnen uit deze streek zijn van een excellente kwaliteit. Neem tijdens je vakantie op onze camping dus zeker de tijd om van de regionale heerlijkheden te genieten. Tevens is het bij meerdere producenten mogelijk om als het ware een kijkje in de keuken te nemen. Tijdens een bezoek aan één van de bedrijven leer je alles over hoe de kaas, de worst of de wijn gemaakt wordt. Zo haal je het beste uit je verblijf op camping Lac de Carouge!

In de Savoie komt de geschiedenis tot leven

Dankzij de zeer centrale ligging van camping Lac de Carouge is het de ideale uitvalsbasis voor de mooiste ontdekkingstochten. Samen met je hele gezin of je vriendengroep kun je er iedere dag weer lekker op uit om de prachtige omgeving te verkennen. In de Savoie vind je de mooiste culturele locaties waar de geschiedenis weer helemaal tot leven lijkt te komen. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de kathedraal van Myans, het fort van Miolans of de Abdij van Hautecombe. Deze eeuwenoude bouwwerken zijn een echte lust voor het oog en zullen zeker ook je kinderen bekoren. Wil je meer weten over de mooiste plekken en bestemmingen in onze regio? Kom dan gewoon even langs bij de receptie van onze camping. Hier vertellen onze medewerkers je graag meer over de regio Savoie. Vertel ons wat voor soort uitstapje je wilt maken en wij geven je de beste tips!

De mooiste meren van Frankrijk vind je in de Alpen

Camping Lac de Carouge is zelf gelegen aan het meer van Carouge. Kun je nu niet genoeg krijgen van plezier in en rond en het water? Bezoek dan één van de vele schitterende meren in de omgeving. De regio Savoie biedt je de meest prachtige meren, zoals het meer van Aiguebelette, het meer van Annecy, het meer van Bourget en ook het meer van Genève. Voor een impressie van de geweldig mooie landschappen in de omgeving van onze camping kunt u het onderstaande filmpje van de Savoie-Mont Blanc bekijken.

Heerlijk ontspannen in de omgeving van camping Lac de Carouge

Het verkennen van de regio is mooi en inspirerend, maar kan ook vermoeidheid opwekken. Daarom raden we je aan om tevens een bezoek te brengen aan één van de prachtige en gerenommeerde kuuroorden in de Savoie. Aan de voet van het Bauges massief vind je de heilzame kuurbaden van Challes les Eaux. Dit historische kuuroord straalt nog de echte grandeur van het begin van de twintigste eeuw uit. In de kuurbaden kun je heerlijk tot rust komen en ook hebben ze een positieve uitwerking op onder meer aandoeningen aan de luchtwegen. Challes les Eaux ligt op 14 km van onze camping en je rijdt er in nog geen 15 minuten naartoe. Even verderop (op 35 kilometer afstand en ongeveer 45 minuten rijden) vind je Aix les Bains. Ook deze stad staat bekend om zijn heilzame baden, die onder meer helpen tegen gewrichtsreuma en infecties aan de luchtwegen.