Bellecombe en Bauge
Camping Savoie - Col de la Cochette
camping savoie - Dent de l'Arclusaz

Le Massif des Bauges

Camping Savoie du Lac de Carouge ligt aan de basis van het Massif des Bauges. De stad Saint-Pierre d'Albigny is een van de toegangspoorten via de Col du Frêne.

Kom en ontdek dit gebied vol geschiedenis, deze volledig behouden natuur, dat op de UNESCO-lijst van het UNESCO-erfgoed staat en waar het landschap is verdeeld in dorpen tussen weilanden en bossen, omgeven door pieken zoals de Arclusaz-tand die boven de camping uitstijgen en op bijna 2040 m uitmonden, terwijl de camping zich op 320 meter hoogte bevindt. Oefen een van de vele activiteiten in het park: wandelen, paardrijden, paragliding, canyoning of Klettersteigen.... Het massief van de Bauges is een prachtige plek om te ontdekken. Het Massif des Bauges ligt in het hart van het grondgebied van de twee Savoies. Kom naar de Camping du lac de Carouge om deze uitzonderlijke en niet te missen plek te bezoeken.

Les Bauges, gebied van water en ruimte.

Het massief heeft een aantal zeer mooie meren, zoals het Thuile-meer, een bergmeer dat nog steeds in zijn wilde staat bewaard is gebleven. Maar het zijn vooral de twee meren die het park omringen (het meer van Annecy en het meer van Bourget) die er een duidelijk voordeel van maken. Hoe niet te kijken naar deze grote blauwe vlekken. Deze twee grote natuurlijke meren baden aan de voet van het Baugesmassief en bieden u vele stranden die u uitnodigen tot rust en familiereünie.

Geniet van een uitzonderlijk uitzicht op deze meren vanaf de Grand Revard of de Col de Leschaux.

En met dit water als achtergrond, vindt u een rijk en uitzonderlijk erfgoed dat door de UNESCO is geclassificeerd: de palafittische sites. Deze overblijfselen van de dorpen aan de meren getuigen van de belangrijke activiteit van de oevers van de Alpenmeren in de prehistorie.

Uitzicht op een uitzonderlijk landschap

Wandelend in de richting van het hart van de Bauges, zult u onvermijdelijk door prachtige landschappen lopen. De wens om daar te stoppen is ondraaglijk. Hoe niet te bezwijken voor deze landschappen met op de achtergrond de verschillende toppen van de aangrenzende bergen van de Chartreuse, Belledonne, Beaufortain, Bornes of Aravis. Uitzicht op kronkelende weiden en de grijze kalksteen van de bergachtige formaties.