Cure Thermale à Challes Les eaux
Bains et Bienfait des cures thermales

Kuuroorden

Savoie, land van water en kuuroorden

In de buurt van de camping Lac de Carouge in Savoie liggen mooie meren en kuuroorden, waar onze regio om bekend staat.

Twee gereputeerde kuuroorden liggen dichtbij de camping.

Challes Les Eaux: de kuurbaden van Challes Les Eaux zijn gespecialiseerd in luchtwegaandoeningen en gynaecologie. Het kuuroord ligt aan de voet van het Bauges massief, op 14 km van de camping (minder dan 15 min met de auto), en heeft de charme behouden die kuuroorden uit het begin van de 20e eeuw kenmerkte: mozaïeken uit de jaren ’30, glaswerk, decors van email. De oorspronkelijke gebouwen huisvesten tegenwoordig moderne zorgcentra.

Aix les bains bevindt zich op 35 km van de camping (ongeveer 45 minuten met de auto). De stad staat bekend om zijn kuuroorden, die gespecialiseerd zijn in luchtweginfecties en gewrichtsreuma.

‘s Avonds kunt u, na uw kuur, profiteren van de heilzame werking van de natuur op onze camping. Wij bieden een grote keus aan staanplaatsen, stacaravans en chalets opdat u zich tijdens uw verblijf bij ons optimaal thuis voelt.

Wellness en ontspanning in Savoie

Naast de kuuroorden kunnen wij u een groot aantal wellnesscentra in de buurt van de camping aanraden, voor een massage, schoonheidsbehandeling of saunabezoek in Savoie.