Le Lac de Carouge - La Plage du Lac
Enfants en bouée sur le Lac de Carouge
La plage du Lac de Carouge en Savoie
Une famille au lac
Des pédalos sur le lac
Enfants jouant sur le Lac de Carouge en Savoie

Het meer van Carouge - 50 m

Camping Savoie Lac de Carouge - Een Familie Meer

Camping Savoie Lac de Carouge in Savoie ligt aan een meer. Het is er rustig dat niet veel wordt bezocht door toeristen. Het zijn vooral de lokale bewoners die het bezoeken. Recht gelegen tegenover de camping is een mooi bewaakt strand in de zomer. Het water heeft een temperatuur tussen de 17 en 21 graden Celsius. Omdat het strand langzaam afloopt, is het geschikt voor kinderen. De kinderen kunnen er heerlijk in spelen. Omdat het zo langzaam afloopt, voelen de kinderen er zich veilig. Het water is kristalhelder en daarom heeft het sinds 2018 de “blauwe vlag” gekregen. Dit heeft het te danken aan de schoonheid en netheid. In het meer kun je vissen en watersporten beoefenen. Zo kun je met de waterfiets heerlijk op het meer rondfietsen en alles langs de oevers bewonderen. De camping die aan het water ligt, is ideaal voor een verblijf met een gezin. Camping du Lac de Carouge is rustig. Het heeft grote schaduwrijke plaatsen voor stacaravans en bungalowtenten. Iedereen kan de vakantie er op zijn eigen manier doorbrengen.

De camping

De Camping du Lac de Carouge ligt nog net in Savoie. Dat is op de grens met de Haute Savoie en dichtbij Pierre-d’Albgny. Het is een bergachtig gebied met het Mont Blanc-massief waar je dus heerlijk, als sport, kunt bergbeklimmen. De camping is zo gelegen dat het een geschikte plaats is voor uitstapjes.

Kinderen

Wanneer je met kinderen op de camping verblijft, kun je heerlijk tot rust komen, omdat de kinderen zich kunnen vermaken in de speeltuin, volleybalveld, voetbal en basketbal. Als de kinderen in het water willen spelen, is dat geen probleem. De kinderen worden tijdens de zomermaanden in de gaten gehouden. Ze worden constant aan het water bewaakt. Dat is een veilig gevoel voor de ouders die willen zonnen op de zonneweide. Er wordt dagelijks veel voor de kinderen georganiseerd door de enthousiaste medewerksters. Ook is er dagelijks de Kids-club met uitzondering van de zaterdag. Voor de wat oudere kinderen worden veel sport- en spelactiviteiten georganiseerd. De campinggasten kunnen gratis zwemmen in het gemeentelijk zwembad wat 800 vanaf de camping ligt. Er zijn 3 zwembaden waaronder een olympisch 50 meter bad. Er is ook een bad speciaal voor de peuters. Kinderen zullen vooral gebruik willen maken van de waterglijbaan. Voor de ouders is er ook een zonneweide.

Aankomst en inschrijven

Wanneer je op de camping aankomt, word je netjes ontvangen in de receptie waar je ook een gezellige bar vindt. Wanneer je naar je staanplaats gaat, zijn het de grote en mooi verzorgde plaatsen die opvallen. Ze zijn door bomen en hagen gescheiden. Je kunt kiezen uit staanplaatsen van 90 tot 140 m2. De camping is ideaal voor een langer verblijf. Je kunt het beste vooraf boeken om aan te geven welke plek je graag wilt. Er zijn ook chalets en mobilhomes te huur. Ze zijn voorzien van een douche en toilet. Wanneer je op deze camping verblijft, wil je er zeker naar terug gaan. Boek dan tijdig, omdat deze camping zeer in trek is.