Camping in Rhone Alpes

Camping Rhone Alpes: een magische plek om te bezoeken.

In het hart van deze weelderige natuur, zowel bergachtig als 'landelijk', kunt u genieten van een vakantie in volledige harmonie met de natuur.

Een ideale positie in Rhone Alpes.

De camping Lac de Carouge, 3 sterren, is gelegen in de Savoie, op 23 km van Chambéry en Albertville in het hart van de Combe de Savoie.

Rhone Alpes, een toeristisch gebied.

De regio Rhône Alpes is een van de meest toeristische regio's van Frankrijk. Winter natuurlijk om te skiën.

Maar in de zomer heeft de regio ook zeer goede activa die vaak onbekend zijn.

- kwaliteitspa's (Aix Les Bains, Challes-les-eaux, Thonon-les-Bains of Evian-Les-Bains)

- 3 van de 5 grootste meren van Frankrijk: het meer van Genève, het meer van Annecy of het meer van Bourget.

- Natuurlijk dragen andere kleinere, meer intieme meren zoals het Lac de Carouge waar onze camping zich bevindt ook bij aan de aantrekkelijkheid van onze regio.

- Niet minder dan 9 regionale of nationale parken zoals de Vanoise-parken en zijn marmotten, het Bauges-park en vele anderen.

- Gorges en streams om activiteiten te beoefenen zoals canyoning, rafting, hydro-speed of kanoën op rivieren zoals de Rhône, Isère of de kloven van de Ardèche.

- We kunnen onze Rhône-Alpes regio niet oproepen zonder te praten over de Mont Blanc, het dak van Europa met zijn uitzonderlijke landschappen, het geheel van het massief is een lust voor het oog.

Een regio die sterk wordt gekenmerkt door gastronomie:

- Over delicatessen gesproken, laten we het hebben over gastronomie: ten eerste Lyon, de hoofdstad van de Franse gastronomie met zijn kleine kurken of worsten. Savoye is natuurlijk niet overgebleven, de fondue van Savoie, tartiflette, raclette, Crozets en vooral de Diots die we graag zullen laten ontdekken tijdens onze gezellige avonden georganiseerd in juli en augustus.

- Om dit te begeleiden, bieden wij voor de meest redelijke van u onze zeer goede Savoyaard vruchtensap met peer, appel of druif. Omdat de regio Rhône Alpes en vooral de Savoie vooral bekend staan ​​om zijn wijn. Mondeuse, Jacquères, Apremont of Chignin Bergeron zijn onder andere vele namen die we met veel plezier zullen maken om u te laten ontdekken.

- Ten slotte zullen ook liefhebbers van kunst en cultuur niet teleurgesteld zijn, verschillende steden hebben een sterk architecturaal belang, zoals Lyon dat als Werelderfgoed door Unesco of zelfs Grenoble is geclassificeerd ... Musea, oude citadellen of forten zijn talrijk en we vertellen je er graag over wanneer je naar de Camping du Lac de Carouge komt.

Aarzel niet om een ​​van onze verhuurstructuren (zoals onze chalets of stacaravans) te huren of met uw tent op een van onze grote staanplaatsen te komen om te genieten van deze prachtige regio.