Camping Savoie Lac de Carouge - De stad St Pierre d'Albigny

Onze camping gelegen in Saint Pierre d'Albigny in Savoie.

Onze camping in Savoie ligt aan de voet van de stad St Pierre d'Albigny. De stad St Pierre d'Albigny, Zuid-ingang van de Bauges in de Savoie heeft een bevolking van 3958 inwoners. Het is geïntegreerd in de gemeenschap van de gemeente "Coeur de Savoie", met inbegrip van de steden van Montmélian en La Rochette.

Het Camping ligt tussen Albertville en Chambery, het is aan de zonnige kant van de Arclusaz herkenbaar aan de reliëfs van de Savoie en de Combe de Savoie.

Saint Pierre d'Albigny is een stad die door de inwoners zeer wordt gewaardeerd om zijn levenskaders, zijn uitzonderlijke situatie. Het ligt in de "Gouden Driehoek" van Savoye, dicht bij Chambéry, Albertville en Grenoble. Het is zeer dicht bij diverse stedelijke centra in de Rhône-Alpen 20 minuten van Chambery, Albertville 30, 45 minuten van Grenoble en Annecy en 1 uur van Lyon. Dit maakt het de ideale uitvalsbasis voor het bezoeken van alle toeristische bezienswaardigheden van de regio Rhône Alpes.

Een zeer interessant cultureel en historisch erfgoed.

Daarnaast heeft de stad Saint Pierre d'Albigny en de Combe de Savoie het algemeen ook beschikken over zeer interessante historische monumenten, zoals het Fort van Miolans bescherming van de Combe de Savoie verschillende invasies in de Middeleeuwen, de torens van Chignin maar ook de kathedraal van Myans en gouden maagd gebouwd na de ineenstorting van de berg Granier die "wonderbaarlijk" vermeden het dorp.

Het recreatiecentrum van Saint Pierre d'Albigny, een populaire plek voor de lokale bevolking.

Het recreatiecentrum en daarmee de camping ligt stroomafwaarts van de stad St Pierre d'Albigny. Het bestaat uit Lake "Blauwe Vlag" sinds 2018 en staat bekend om zijn vissen ook, het strand waar je heel veel schaduwrijke plekken kunt vinden, zwemmen onder toezicht in juli en augustus. Er is ook een restaurant en activiteiten die veranderen als de jaren, zoals waterfietsen, voor peddels, boeien, enz ... Er is ook een speeltuin in aanvulling op die al aanwezig is in het camping.